Представљање  зборника научних радова „Лексикографија и лексикологија у светлу актуелних проблема” у Библиотеци града Београда

У Римској дворани Библиотеке града Београда 14. септембра 2023. представљен је зборник научних радова „Лексикографија и лексикологија у светлу актуелних проблема”.

Зборник је настао као резултат међународне научне конференције Лексикографија и лексикологија у светлу актуелних проблема одржане од 28. до 30. октобра 2020. године у Београду, у организацији Института за српски језик САНУ, а под покровитељством Српске академије наука и уметности и уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

На промоцији су говорили:

др Неђо Јошић, као руководилац Одсека за лингвистичка истраживања савременог српског језика и израду Речника САНУ, проф. др Милош Ковачевић, као један од рецензената зборника, проф. др Данко Шипка, као учесник скупа, и др Стана Ристић, др Ивана Лазић Коњик и др Ненад Ивановић, као уредници Зборника.

Писмо подршке послала је и Маргарита Чернишева, председник Комисије за лексикологију и лексикографију при Међународном комитету слависта, а програм је водила др Јована Јовановић.

Др Јована Јовановић