Сарадници Института за српски језик САНУ на скупу „Положај српскога језика у савременом друштву (изазови, проблеми, решења)”

У Свечаној сали Матице српске у суботу, 3. јула 2021. године, у организацији Матице српске и Одбора за стандардизацију српског језика одржан је скуп под називом „Положај српскога језика у савременом друштву (изазови, проблеми, решења)”.

Матица српска и Одбор за стандардизацију српског језика организовали су велики скуп истакнутих стручњака у области српског језика и друштвено-хуманистичких дисциплина, а непосредан повод био је Закон о родној равноправности.

Са Института за српски језик САНУ учешће у овом скупу са својим рефератима узели су: директор Института проф. др Софија Милорадовић, проф. др Јованка Радић, проф. др Виктор Савић, др Владан Јовановић, др Марина Спасојевић, др Наташа Вуловић Емонтс, др Ана Мацановић, а учесници су могли да чују и излагања проф. др Срете Танасића, председника Одбора за стандардизацију српског језика, и др Раде Стијовић, члана Уређивачког одбора Речника САНУ.

Опширније о овом скупу можете прочитати ОВДЕ.

Програм је снимљен и може се погледати у видео-архиви сајта Матице српске.

ОВДЕ прочитајет излагање дописног члана АНУРС проф. др Срете Танасића,
председника Одбора за стандардизацију српског језика.

Излагање др Марине Спасојевић
др Марина Спасојевић и др Јованка Радић
Излагање др Ане Мацановић