Др Тања Милосављевић на свечаности поводом 120. годишњице од објављивања прве научне студије о дијалектима јужне Србије норвешког слависте Олафа Броха

Др Тања Милосављевић била је гост Српске амбасаде у Ослу од 23. до 26. октобра, на чији је позив, као представник Института за српски језик САНУ, учествовала на свечаности поводом 120. годишњице од објављивања прве научне студије о дијалектима јужне Србије норвешког слависте Олафа Броха.

На свечаном окупљању 120 years anniversary luncheon for Professor and Secretary General Olaf Broch,   одржаном у Норвешкој академији наука  и књижевности 25. октобра, у организацији наше амбасаде и норвешке краљевске академије, обратила се присутнима говорећи на тему Рецепција  Олафа Броха у српској дијалектологији (The Reception of Olaf Broch in Serbian Dialectology), а излагање је сачињено скупа са др Аном Савић-Грујић, из нишког сектора Дијалектолошког одсека. На свечаности су говорили и др Гут Биркелунд, генерални директор Академије, др Татјана Трајковић, професор Филозофског факултета Универзитета у Нишу,  амбасадори Србије и Аустрије у Норвешкој Драган Петровић и др Стефан Перингер.  Свечаности су присуствовали декан Факултета друштвених наука Универзизета у Ослу, професори Департмана за за књижевност и европске језике Факултета друштвених наука,  професори и научни радници српског порекла са више норвешких универзитета, као и представници Министарства спољних послова Норвешке. Посебно место међу званицама имала је др Ингвилд Брох, рођака Олафа Броха.  

 Истог дана Тања Милосављевић одржала је предавање на тему Човек у дијалекатској језичкој слици света у Српском културном центру у Ослу, након чега је уприличено дружење са представницима наше дијаспоре у Норвешкој.

Дочек представника из Србије од стране наше амбасаде био је изузетан, а предавање у Српском културном центру изазвало је интересовање и завидан одзив публике.