Посета студената из Крагујевца Институту за српски језик САНУ

Студенти мастер и докторских студија, као и колеге са треће године студијске групе Српски језик и књижевност Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу, посетили су 5. јуна 2023. године Институт за српски језик САНУ.

У склопу сарадње ових двеју установа, заједно са њима дошли су и проф. др Сања Ђуровић, продекан за наставу, проф. др Владимир Поломац, управник Катедре за српски језик, проф. др Јелена Петковић, шеф Одсека за филологију, и проф. др Милка Николић.

У институтској библиотеци студентима се најпре обратио руководилац Одсека за израду Речника САНУ др Неђо Јошић, након чега су се упознали са практичном страном и актуелним начином израде Речника САНУ, о чему су им говорили др Александра Марковић и др Бојана Томић.

Такође, госте је примила и поздравила проф. др Софија Милорадовић, директор Института, упознавши их са историјатом и основним принципима организације рада наше установе, те резултатима рада постојећих одсека.

Детаљније о институтским публикацијама и презентацији радова у бази ДАИС говорио је библиотекар Института др Владимир Живановић. И ове године посету су уприличиле др Наташа Вуловић Емонтс и др Марина Спасојевић, гостујући предавачи Лексикографије српског језика на ФИЛУМ-у, а присуство проф. др Николе Рамића, дугогодишњег предавача Лексикологије српског језика, употпунило је ово пријатно и корисно дружење.