Предавање др Мије Микелице „Od computerja do instagramabilnosti: analiza leksike, povezane z digitalnimi vsebinami, v slovarskih virih za slovenščino”

У четвртак, 27. јуна 2024. године, у 11 часова, у пуној сали за седнице Института за српски језик САНУ у Београду, одржано је предавање др Мије Микелице под насловом Od computerja do instagramabilnosti: analiza leksike, povezane z digitalnimi vsebinami, v slovarskih virih za slovenščino.

Др Mija Michelizza је научни сарадник у Институту за словеначки језик „Фран Рамовш“ Научно-истраживачког центра Словеначке академије наука и уметности (ZRC SAZU).

Присутне је поздравила проф. др Софија Милорадовић, директор Института за српски језик САНУ, која је укратко представила сарадњу двају института, српског и словеначког.

Предавање је било посвећено анализи лексике повезане са дигиталним садржајима и томе како се ова лексика обрађује у речницима словеначког језика. Иницијатор и организатор овог предавња била је др Ивана Лазић Коњик, научни саветник у Институту за српски језик САНУ.