Сарадници Института за српски језик САНУ на Симпозијуму „Андрићева публицистика” у Словенији

Др Ивана Лазић Коњик, др Светлана Слијепчевић Бјеливук, мср Милица Рабреновић и мср Јанко Ивановић, сарадници Института за српски језик САНУ, учествовали су на јубиларном, 15. симпозијуму Андрићева публицистика, који је одржан у Словенији у периоду од 19. до 21. октобра.

Први дан скупа одржан је на Филозофском факултету Универзитета у Љубљани. У преподневној секцији излагао је мср Јанко Ивановић реферат под насловом Стилско-језичке карактеристике Андрићеве мемоарске публицистике, а у поподневној секцији представљени су резултати рада три колегинице: др Ивана Лазић Коњић излагала је реферат под насловом Концептуализација појмова језик и реч у књижевно-публицистичким записима Знакови поред пута И. Андрића (рад је рађен у коауторству са др Станом Ристић), др Светлана Слијепчевић Бјеливук Андрићев поглед на Вука – метафоре у есејима о Вуку  и мср Милица Рабреновић Језичко-стилске карактеристике Андрићевих есеја о Његошу.

Другог дана скупа на Филозофском факултету у Марибору изложене су теме у вези са Андрићевом поетиком, а трећег дана одржан је округли сто у хотелу Парк на Бледу.