Страни слависти у посети Институту за српски језик САНУ

На Међународни дан писмености, 8. септембра 2022. године, а у оквиру 52. Скупа слависта и семинара српског језика, књижевности и културе, који се од 1. до 21. септембра одржава на Филолошком факултету у Београду у организацији Међународног славистичког центра, Институт су посетили студенти српског језика из више страних земаља.

У питању су млади слависти из Италије, Русије, Белорусије, Украјине, Француске, Бугарске, Словачке, Грчке и др. који у оквиру својих активности традиционално посећују и Институт за српски језик САНУ уз друге научне и културне установе у Србији.

Директор Института проф. др Софија Милорадовић поздравила је студенте и упознала их са историјатом Института, с пословима на којима сарадници Института сада раде и са институтском издавачком делатношћу.

Појединично, о пословима и активностима сваког од институтских одсека говорили су сарадници Института за српски језик САНУ др Владан Јовановић, проф. др Виктор Савић, др Мирјана Савић, др Јелена Јанковић, др Ана Шпановић и др Весна Ђорђевић.