Сарадници Института за српски језик САНУ на 61. Републичком зимском семинару

На Филолошком факултету Универзитета у Београду, у организацији Друштва за српски језик и књижевност Србије, од 7. до 9. фебруара 2020. године, одржан је 61. Републички зимски семинар за наставнике и професоре српског језика и књижевности.

На Семинару су учествовали и сарадници Института за српски језик САНУ, и то као реализатори три радионице за учеснике Семинара. Првог дана Семинара радионицу под називом Методички приступ лингвокултуролошкој потки романа Петријин венац Драгослава Михаиловића одржала је мср Јована Димитријевић, док су другог дана радионице имали др Слободан Новокмет (Како нам интернет може помоћи у настави српског језика и књижевности?) и мср Бојана Тодић (Фразеологија у настави српског језика и књижевности: могућности шире примене).

Трећег дана Семинара представљен је и програм Млади и србистика – средњошколски курсеви националних наука: програм, циљеви и организација рада ОКЦ „Вук Караџић” у Тршићу (о чему су говорили проф. др Александар Јовановић и проф. др Александар Милановић), у коме је члан Програмског одбора проф. др Софија Милорадовић, а где су као реализатори и предавачи учествовали и сарадници Института за српски језик САНУ (о томе можете прочитати више на овом линку).