65. Традиционални републички зимски семинар за наставнике и професоре српског језика и књижевности

У организацији Друштва за српски језик и књижевност Србије, Министарства просвете Републике Србије и Филолошког факултета у Београду одржан је 65. Традиционални републички зимски семинар за наставнике и професоре српског језика и књижевности, под називом „Успостављање функционалних веза у различитим модулима предавања српског језика и књижевности“, у периоду од 12. до 14. фебруара 2024. године.

Након отварања Семинара и поздравних речи уследила су три пленарна излагања: „О форензичкој лингвистици“ (проф. др Зорка Кашић), „Српски књижевни мартирологијум“ (проф. др Ранко Поповић) и „Вода у српској народној религији и традицији и у дијалекатским речницима – између животворног и уништитељског“ (проф. др Софија Милорадовић).

Проф. др Софија Милорадовић

Након пленарних излагања представљен је зборник радова „Научно  дело и наслеђе професора др Милије Николића (проф. др Вељко Брборић)“ и потом је одржана додела награда за најбољу методичку припрему, као и додела већег броја награда ученицима и наставницима за разноврсне активности из области језика и књижевности. Учесници Семинара наставили су рад у оквиру секција. Последњег дана Семинара одржана је Годишња изборна скупштина Друштва.

Проф. др Вељко Брборић